Olasz bajnoki futam a vb előtt – ACI Sarno előzetes

Olasz bajnoki futam a vb előtt – ACI Sarno előzetes

Az ACI olasz bajnokság negyedik fordulóján áll rajthoz Krózser Menya a Nápoly közeli Sarnóban, hogy a két hét múlva megrendezésre kerülő FIA gokart világbajnokságnak is otthont adó pályán éles körülmények között tesztelhessen. A HUMDA Academy versenyzőjének nem lesz könnyű dolga, hiszen a vb mezőny javarésze is rajthoz áll a versenyen, egyben itt mutatkozik be új csapata, a DPK Racing színeiben.

Szeptember 15–18-a között rendezik az FIA gokart világbajnokságot a Nápoly közelében lévő Sarnóban. A pályán augusztus elején márt tartott egy kollektív tesztet a vb mezőnye, amelyet egy héttel a verseny előtt megismételnek, de ott csak edzés körülményeket lehet szimulálni, versenyszituációkat nem.

Ez utóbbira kiválóan alkalmas az Olasz Autósport Szövetség (ACI) gokartbajnokságának negyedik fordulója, amelyet augusztus utolsó hétvégéjén rendeznek, szintén Sarnóban. Itt áll rajthoz a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Krózser Menyhért az OK kategóriában, hogy az augusztus eleji teszt után folytassa a felkészülést a vb-re.

Krózser Menya
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menya

Szintén az olasz bajnoki futamon debütál új csapata, a Fernando Alonso nevével fémjelzett DPK Racing színeiben.

„Három hét múlva rendezik a világbajnokságot, ami előtt ez az utolsó versenyzési lehetőségünk – mondta Krózser Menyhért. – A hónap elején már teszteltünk Sarnóban, de versenyhétvégén mindig másképp alakul a pálya a felgumizás miatt, illetve ilyenkor a versenyszituációkat is jobban lehet gyakorolni.

Harmincan vagyunk OK kategóriában, gyakorlatilag mindenki a világbajnoki mezőnyből jött, úgyhogy nem lesz könnyű verseny.

Krózser Menya
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menya

Ez a hétvége jó alkalom lesz arra is, hogy beilleszkedjek a DPK Racing csapatába, egyelőre minden jól alakul. Bár tesztversenynek szánjuk, ugyanúgy fogok harcolni, mint bármelyik másik futamon.“

Az ACI gokart bajnokság negyedik, sarnói futamának hivatalos eredményei itt találhatók

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., HUMDA, HUMDA Academy, GR Motorsport